image
image
image
image
image
image
image
image

Tőgyfertőtlenítők


Általános információk a tőgygyulladásról

Tőgyápolás Udder Comfort termékcsaláddal

Minden gazdának ajánljuk az Udder Comfort preventív használatát az egészséges puha tőgy érdekében, üszőknél és frissen ellet teheneknél. A jobb kifejhetőség, az egészséges tőgy,az alacsony szomatikus sejtszám érdekében, használatával megelőzhető a tőgygyulladás is. Részletes leírás, a fenti link-re kattintva látható!

A nagyon piszkos tőgybimbókat először bő langyos vízzel mossa le, majd fertőtlenítse a fejés előtt! Csak erre a célra kifejlesztett szert vásároljon, eldobható, lehetőleg előnedvesített papírtörlőt alkalmazzon, egy törlőpapírt csak egy tehénhez használjon,  a tőgybimbókat figyelmesen szárítsa meg!


A fejés alatt nagy mennyiségű keratin mosódik ki a tőgybimbó csatornából. A keratin egy természetes védődugót képez a csatorna végében, ami később újratermelődik. Közvetlenül a fejés után a bimbócsatorna nyitott, mert záróizmai elfáradtak a fejés vákuumhatása miatt és idő kell az újbóli összehúzódáshoz. Ezért azonnal fertőtlenítse a tőgybimbót, a késleltetett fertőtlenítés kevésbé hatásos!


BIOFOAM

FEJÉS ELŐTT:

Fejés előtti tőgyelőkészítésre kifejlesztett habképző. Kíméletes, hatékony, tisztítja a tőgybimbót.

Összetevői biztonságosak. Használata egyszerű. A habképző csésze nyomogatásával képezzen dús habot, a tőgybimbót a bimbóalapig a merítse a habba, kb. 30 mp-ig, majd tiszta törlőpapírral törölje le a tőgybimbót.


SANIMAM FOAM

FEJÉS ELŐTT:

Habképző tőgyfertőtlenítőszer. Tejelő állatok tőgyfertőtlenítésére szolgáló speciális termék.

Állandó tartós használata folyamatos védelmet nyújtva segít eltávolítani a tejcsatorna végében jelen lévő tej- maradványokat, baktériumokat.

A szer habképző volta biztosítja az állandó, hosszantartó védelmet. A puhító hatás csökkenti a tőgybimbó sérülékenységét illetve irritációját.


PROACTIVE

FEJÉS ELŐTT ÉS FEJÉS UTÁN IS

Jód tartalmú készítmény egyedülálló tulajdonsága a felhasznált szabad jód azonnali visszapótlása az oldatba. Amint a szabad jód koncentrációja lecsökken a csírák elpusztítása során a proactive szabadalmaztatott összetétele lehetővé teszi a jód pótlását a hordozómolekulákról.

Állandó jódkoncentráció. Széles körű csíraölő hatás. Tőgygyulladás megelőzése. Nem irritálja a bőrt, ápolja a tőgybimbót. Nincs káros szermaradvány. Nincs baktérium rezisztencia.


PRE DIP

FEJÉS ELŐTT:

Polibiguanide klórhidrát alapú fejés előtti tőgyfertőtlenítőszer.

Folyékony, színtelen, használható a tőgybimbók fertőtlenítésére bemártással vagy szórással.

Folyamatos használata segít megelőzni a tőgygyulladások kialakulását.


DRYCEL 600

FEJÉS ELŐTT

Száraz tőgytörlő papír, melyet nedvesítve kell használni.

A papír még nedvesen is nagyon erős, ezért hatékony a stimuláció és a tisztítás. Egyrétegű tiszta cellulóz papír, melyet klórmentes eljárással készítenek. A lapok perforáltak, így könnyen letéphetőek. A papír biológiai úton 100 % - osan lebomlik, így nyugodtan kidobható trágyába is. Segít a masztitisz megelőzésében. A használat előtt helyezze a tekercset a papírtartó vödörbe és öntsön rá 3 liter tőgytisztító-fertőtlenítő Desinficines folyadékot, 0,5 % - os oldatban.

(Desinficin:  hatóanyaga 0,5 % - os oldatban: 750 ppm aktív klór. 1 kg - os kiszerelésben kapható, por állagú. )


WETCEL 600

FEJÉS ELŐTT

Gyárilag nedvesített tőgytörlő papír, kifejezetten a higiénikus és hatékony tisztítás érdekében alakították ki. Segíti a masztitisz megelőzését, stimulálja a tőgybimbót, használata rendkívül egyszerű, kényelmes. A papír biológiai úton 100 % - osan lebomlik, így nyugodtan kidobható trágyába is. A papír nedvesítő folyadéka: izopropanol.


BLOCKADE

FEJÉS UTÁN

Tőgyfertőtlenítő.

Jód tartalmú készítmény, nedves viaszos filmréteget hoz létre a tőgybimbón, ez a védőréteg még órákkal a bimbófürösztés után is puha és rugalmas marad.

Állandó és hatékony szabad jódkoncentráció.

Széles körű csíraölő hatás. Tőgygyulladás megelőzése. Vírusos fertőzések megelőzése. A baktériumok nem válnak rezisztenssé a jóddal szemben, még sok évi használat után sem. Nem irritálja a bőrt. Ápolja a tőgybimbót. Nincs káros szermaradvány


PROACTIVE

FEJÉS UTÁN ÉS FEJÉS ELŐTT IS

Jód tartalmú készítmény egyedülálló tulajdonsága a felhasznált szabad jód azonnali visszapótlása az oldatba. Amint a szabad jód koncentrációja lecsökken a csírák elpusztítása során a proactive szabadalmaztatott összetétele lehetővé teszi a jód pótlását a hordozómolekulákról.

Állandó jódkoncentráció. Széles körű csíraölő hatás. Tőgygyulladás megelőzése. Nem irritálja a bőrt, ápolja a tőgybimbót. Nincs káros szermaradvány. Nincs baktérium rezisztencia.


MASTOFIT AMARILLO

FEJÉS UTÁN

Filmbevonatot képző tőgy-fertőtlenítő szer. Klórhexidin tartalmú. Folyékony, narancssárga, hígítás nélkül használható a tőgybimbók fertőtlenítésére, ápolására. Folyamatos használata filmréteg képzésével segít megelőzni a tőgygyulladások kialakulását.

Hatása sokáig megmarad, így a fejések közötti időben is megfelelő védettséget nyújt. Nem irritálja, puhítja a bőrt. Közvetlenül fejés után bemártjuk a tőgybimbót.


MAMMO IOD

FEFÉS UTÁN

A tőgy fejés utáni kezelésére. Jód és glicerin tartalmú. Lágyítja, puhítja a tőgybimbót, megtartva annak természetes pH értékét.

A tartós, folyamatos használata a tejcsatornán filmréteg képzésével segít megelőzni a tőgy-gyulladások kialakulását. Hatása sokáig megmarad, így a fejések közötti időben megfelelő védelmet nyújt.


MASTO-GEL

FEJÉS UTÁN

Propolisz tartalmú,olaj esszenciákkal,antiszeptikus hatású,  fejések között is használható, az általa kialakított védőréteg megóvja a tőgybimbót a külső szennyeződésektől. A propolisz gyulladást csökkentő hatással is rendelkezik, így a masztitisz szubklinikus formái ellen hatásos. Természetes hatóanyagai nem befolyásolják a tej minőségét. A napi utolsó fejés után javasolt használata, kúra szerűen 2-3 napig. Az adagoló fecskendő tartalmát a tőgybimbóra kenjük.


MASTO CREAM

FEJÉS UTÁN

Propolisz és gyógynövénykivonatot tartalmazó kenőcs, gyulladáscsökkentő hatású, tégelyes kiszerelésben.


ECO JÓD

FEJÉS UTÁN:

A termék 5000ppm aktív jódot, tejsavat, glicerint, gyógynövénykivonatokat növényi sűrítőt, filmképzőt és egyéb kozmetikai segédanyagokat tartalmaz.

A tőgybimbót fertőtleníti, és egyben védi a fejés és a környezet káros hatásaitól. Vékony filmet képez a tőgybimbó felületén és zárja a bimbónyílást.

A hidegvíznek ellenáll, hatása fejéstől fejégig megmarad. A fejős munkatársak kezét szintén ápolja, folyamatos használat esetén sem szárítja, nem irritálja a bőrt. Ritkán jód érzékenység kialakulhat.

Használata lehetséges hagyományos tőgybimbó mártogató edénnyel és habosító mártogató edénnyel is. Különösen takarékos, ha habosító kézi mártogatóval viszik fel a tőgybimbó felületére. Stabil habjának köszönhetően a tőgybimbó ráncaiba is behatol.Gyakorlatilag nincs csepegési veszteség.

Szórópisztolyos használatra is alkalmas.

Kiszerelés 25kg kannában, 200kg-os hordóban, 1000kg-os konténerben.

 

 

Elérhetőség

Taurina Agrár Kft.
Törökszentmiklós,
5200
Sziget dűlő 3.
Tel:
56 390 082
Fax:
56 390 082
56 590 711
E-mail:
  S.C. Alfa Kalota SRL.
407515
Sáncraiu
Nr. 201.
Jud. Cluj-Romania
Tel:
40 264 257 576
Mobil:
0741-215499
E-mail: