image
image
image
image
image
image
image
image

Szállítószalag


MAGTÁRI BETÁROLÓ-SZALAG

Típus: BET-400, maximális szállítókapacitás: 40 tonna/óra

Szolgáltatásunk teljeskörű. A betárolószalagot a kívánt paraméterekkel megtervezzük, legyártjuk, beszereljük és beüzemeljük, két év teljeskörű garanciával.
A helyszín és a teljesítményigények ismeretében, konkrét árajánlatot készítünk, amely tartalmazza a szállítási és a helyszíni szerelés költségeit is!

Különösen a könnyűszerkezetű, csarnokrendszerű magtárak esetében jelent nehéz feladatot a szemestermények hatékony betárolása. Sok esetben mobilszalagot, vagy erőgépet használnak erre a célra. Mindkettővel körülményes a betárolás, és nagy a taposási kár. További hátrány, hogy csak meghatározott helyeken lehetséges a leürítés, emiatt a magtár névleges befogadóképességének csak 60 -70 %-a használható ki.

Magtari betároló szalag

A BET-400 típusú magtári betároló-szalag könnyű szerkezetű (kb. 40 kg/m), szállítókapacitása 90 m távolságig 40 t/h. A szállítószalag leürítésére speciális szerkezetet alkalmazunk. A leürítő szerkezetben nincs lekotró eke, és az ürítőszerkezet nem ér hozzá a szállítószalag felületéhez, így nem is károsítja azt. A leürítő szerkezetet külön motor mozgatja a szállítószalag hossza mentén. A leürítő szerkezet tömege mindössze 70 kg, a szállítószalag fölötti magassága pedig csak 350 mm. A leürítés a szalag mentén bárhol lehetséges, sőt, akár gyakorlatilag folyamatos feltöltési prizma is megvalósítható, így a magtár névleges tárolókapacitása 85 -90 %-ban kihasználható.

A szalag leürítése tökéletes, szemtúlhordás és szemtörés egyáltalán nincs. További előny, hogy a szállítószalagon pangó anyag nem marad.
A karbantartási igény csekély, mert a szállítópályában nincsenek görgők. Ebből következően a szállítópálya mentén szükségtelen kezelőjárdát létesíteni.

A szállítópálya 6 m hosszúságú modulelemekből áll, amelyek az épület tetőszerkezetére függeszthetőek. A felfüggesztések közötti legnagyobb távolság 6 m lehet. Külön alátámasztást és megközelítési lehetőséget csak a meghajtóegység (kb. 300 -350 kg a hajtóteljesítménytől függően) és a feszítőegység (kb. 60 kg) igényel.

A szállítóheveder esetleges oldalra járását automatikus szerkezet figyeli. Amennyiben a szállítóheveder túlzott mértékben oldalra jár, leállítja a rendszert, a heveder károsodásának megelőzése érdekében. A szállítóheveder anyaga antisztatikus, így a szikraképződés ki van zárva.

A betárolószalag kezelése rendkívül egyszerű, a kezelő személy nyomógombokkal vezérli az ürítőszerkezet mozgását, a feltöltés ellenőrzése alapján.
A nagy szállítási sebesség miatt az anyagfeladásnál szempattogásra kell számítani néhány kg/h mennyi-ségben. A szállítópálya mentén ugyancsak tapasztalható csekély mértékű szemszóródás. Ennek csak akkor van jelentősége, ha különféle magvakat tárolnak be. A betárolószalag nem alkalmas könnyű (0,6 kg/liter alatt), valamint tapadó, nedves, olajos vagy pelyvás magvak szállítására.

Magtari betároló szalag

További, részletesebb információt a BET-400 magtári betároló-szalagról a WEBÁRUHÁZUNKBAN talál!

 

Elérhetőség

Taurina Agrár Kft.
Törökszentmiklós,
5200
Sziget dűlő 3.
Tel:
56 390 082
Fax:
56 390 082
56 590 711
E-mail:
  S.C. Alfa Kalota SRL.
407515
Sáncraiu
Nr. 201.
Jud. Cluj-Romania
Tel:
40 264 257 576
Mobil:
0741-215499
E-mail: